KAN EN PSYKOPAT KÄNNA KÄRLEK?

Svårt och nästan omöjligt att veta eller förstå hur en störd människa upplever kärlek eller andra ömma känslor, jag kan endast framföra min åsikt utan vetenskapliga belägg.

Jag tror att psykopaten kan känna kärlek och ömma känslor liksom andra men saknar förmågan att vårda dessa känslor, vetenskapligt klarlagt är att psykopaten helt eller delivis saknar empati och då inte kan ge och ta på ett för andra skonsamt sätt.

 Psykopatens kärlek förstärks om målet har tex pengar eller någon form av värdesaker, även makt väcker hetare känslor, om man tänker efter är nog psykopaten i detta skede lika normal som de flesta andra, så långt kan allt vara frid och fröjd men stegvis kommer den empatilösa och psykopatiska sidan i dager och då blir inte skeendet normalt längre

Den som normalt upplever kärlek blottar sitt inre och blir mera sårbar, har då den andra parten psykopatiska störningar kommer denna skoningslöst att utnyttja den andras ömma känslor, om psykopaten dessutom upplever det vi kallar kärlek blir denna sju resor värre, viljan att vinna blir intensivare och metoderna för att skapa full kontroll desto grövre.

Man kan tänka sig att med psykopatens känslomässiga handikapp har denna under uppväxten och tidigare liv upplevt många motgångar och småkrig på grund av sin störning, naturligt sett har då psykopaten med tiden lärt sig att dölja sitt handikap och då även lärt sig vad andra vill se och höra.

 Det vanligaste blir då att psykopaten i början endast visar goda sidor som är inlärda och spelade, när sedan det sk.offret blivit lurad, duperat och troligen något beroende framträder psykopatens rätta jag allt eftersom.

Man kan undra varför psykopatens störda beteende alltid visar sig när denna vunnit någon persons sympatier eller ännu värre dess kärlek? Faktum är att psykopaten vill se snabba framgångar och inte har ro att lång tid spela den ädla riddaren, psykopaten som behärskar det falska och bedrägliga spelet känner ett övertag och utnyttjar det till fullo .

Värt att veta är att när psykopatens dåliga sidor framträtt kan denna i vinningssyfte gång efter gång backa tillbaka till det goda inlärda och falska beteendet, det blir ett ständigt växlande mellan psykopatens rätta jag och den spelade sidan, man kan säga antingen röda rosor eller vassa tistlar.

De flesta och då även psykopaten vill uppleva lycka och vinna framgångar, för att nå det som hägrar använder psykopaten metoder som normala personer känner som omoraliska.

Kom ihåg att psykopaten inom sig aldrig kan inse eller förstå att denna handlar regelvidrigt, helt uppriktigt känner psykopaten att andra alltid bär skulden för de handlingar denna tvingats att tillgripa.

Eftersom psykopaten aldrig inser sina fel slutar oftast motsättningarna med att andra måste retirera, ingen kan vinna striden när ena parten aldrig kan känna skuld, samvetskval, eller inse sina fel.

 En psykopat skaffar det denna vill ha och struntar i de som lider, en psykopat strider som en tiger för att inte mista det denna vunnit, om psykopaten är på väg att förlora kan denna förgöra sin älskade och även andra som står i vägen.

Brist på empati gör att psykopaten inte kan känna ånger och samvetskval och ej heller förstå hur andra upplever dessa känslor, en grym krigare har formats som behandlar andra på ett skoningslöst sätt i det krig denna skapat för att vinna makt eller annat som hägrar.

De sk. normala personerna vill liksom psykopaten uppvisa sitt bästa jag för omgivningen, den normala personen använder sanning och verklighet som grund för sitt agerande men mot en samvetslös psykopat har de snälla personerna inga argument som biter.

De med empati ger och tar på samma villkor, talar samma språk, försöker förstå, undviker lögner, vill ge av sig själv och få samma tillbaka, psykopaten har lärt sig att detta är svagheter som kan utnyttjas för egna förvrängda behov.

Det är nu lätt förstå att de snälla personerna med stort mått av empati blir rena rama godisburken för psykopaten, med åratal av inlärning i konsten att luras, bedras, skrämmas och hota blir de snälla lätt offer för psykopaten.

I psykopaterns nära omgivningen blir många duperade, lurade och besvikna men för den som lever tillsammans med psykopaten blir tillvaron ett helvete.

Kom ihåg att ingen kan tala en psykopat tillrätta, denna lyssnar och låtsas förstå men de onda och falska sidorna finns alltid kvar och måste få utlopp .

 


 

Annonser

 1. Stefan Sandström

  Men du som endast emot spegelbilden logoch närt din lyktas ljus med självtillräcklig eldhar skapat hungersnöd där det fanns mer än nogdin värsta fiende var då du själv.Du som var världens unga ornamentoch budskap bar om vårens härlighetblott för dig själv du verklig kärlek käntoch snålat bort din ungdom med din girighetWiliam Shakespear, Sonett nr 1

 2. S-O

  Jag undrar om man orkar börja om från början?Rent spontant verkar det något krångligt att flytta, jag är inte bra på fackengelska och undrar om det finns någon blogg med Svensk instruktion att exportera till?

 3. S-O

  Jag har exporterat och sparat min blogg på datorn men innehållet var oläsligt och rena grekiskan.Kan det bero på denna text jag sett på min blogg i dag.Du har inte angett bloggens nya URL ännu, den kan bestå av gemener (a-z), siffor (0-9), minustecken (-) och understreck (_). Dock får den inte innehålla endast siffror. Obs! din gamla URL kommer fortfarande att fungera.

 4. HEMIMAMMA

  JAG VILL GÄRNA OCKSÅ VETA VART DU TAR VÄGEN….MIN FÖRSTA HEMIMAMMA ÄR SPRÄNGD SÅ NU ÄR DENNA BLOGG MIN ”VANLIGA”http://hemimammashetsiga.wordpress.com/HEMIKRAMAR ♥

 5. Kao

  Du kan ‘exportera ‘ din blogg, lite i taget, närer du öppnat på annat håll (Jag har gått till wordpress, liksom 90% av AB-bloggarna.Hur man gör står ni ”Inställningar – Exportera” på din administrativa sida.Jag vet inte heller om jag är så sugen på att fortsätta. Kommer lämna allt jag skrivit bakom mej, men det tycker jag inte du ska göra. För du skriver om samma sak hela tiden och fungerar som en frågespalt / upppslagsbok i ämnet.KramKao / Ka**

 6. JamesLamberg

  Jag fick diagnosen psykopat för 4 år sedan, mycke av de du skriver är helt galet och det är förmodligen eftersom du inte själv har den diagnosen. Du måste förstå att tänkandet skiljer väldigt mycke, det är en helt annan utgångspunkt. Iallafall, jag har börjat med en engelsk blogg så om någon här är intresserad att se saker från mina ögon kan ni titta till den.Den är till för att folk som er ska ge eran synpunkt på mitt sätt att tänka.http://jameslamberg.wordpress.com/Jag är engelskspråkig i grunden därför är bloggen till en början på engelska, finns intresse kan det även komma en svensk version vid ett senare tillfälle.

 7. S-O

  Jag tror inte du hade skrivit här eller skaffat en blogg om du vore psykopat.Jag förstår att en psykopat inte tänker i samma banor som de vi kallar normala personerna, sättet att skaffa sig favörer är på grund av empatibristenav det hårdare och känslikallare sättet.Vem har gett dig diagnosen psykopat? den störningen handlar om ett stort område och då svårt att fastställa.Jag tror inte du är psykopat av några anledningar som jag nämner.Ditt intresse av blogvärlden, en psykopat struntar i sånt och skulle inte nämna orden ”jag är psykopat”Du för ut din talan på för mig ett empatiskt sätt, jag menar dina ordval och ditt sätt att försöka få andra att förstå, en psykopat struntar i om andra förstår.Du tycker jag har fel i mycket av det jag skrivit? Eftersom jag inte tror du är psykopat så förstår jag att du inte känner igen dig i vad jag framför.Tänk efter — Kan du känna ånger när du gjort illa andra? ljuger du som en borstbindare för egen vinning? Om du vinner något du vill ha på ett hänsynslöst sätt, känner du glädje och triumf? Försöker du skaffa psykologiskt övertag genom hot och trakasserier? Om andra inte lyder eller sabbar dina planer känner du ilska och måste på alla sätt trycka ned, ljuga, och skrämmas för att vinna striden?Kan du tycka synd om människor och djur? kan du säga förlåt och mena det?Listan kan göras hur lång som helst, hör gärna av dig igen och ge din syn på mitt svar.Tänk om du inte är psykopat men går och tror det, grymma öde så orättvist.

 8. skvitt

  Klart din blogg måste räddas för eftervärden.Det är enkelt att flytta bloggen, följ bara mina instruktioner och du kan få bloggen på svenska. Klicka på länken och se instruktionerna med bilder.http://skvitts.wordpress.com/2011/05/20/skvitt-ger-instruktioner-om-export-av-blogg/Om du vill så kan jag flytta din blogg. Då behöver jag dina inloggningsuppgifter (om du litar på mig).Det där kan vi ju tala om via mail: skvitt@dr.comDröj inte i onödan. Din blogg är viktig!Lycka till!/Skvitt

 9. Törnråza

  Även jag har intresse av att följa vad du skriver.Ämnet intresserar mig i allra högsta grad och du skriver på sådant sätt att man inte måste vara utbildad i ämnet ifråga.Värdefullt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s