FALL INTE FÖR PSYKOPATENS DUPERING OCH LÖGNER.


En psykopat har nedsatt eller ingen empati alls och kan göra illa andra utan ånger, någon som inte har empati kan heller inte känna dåligt samvete och kan då tillåta sig att förorätta och plåga de jag kallar offren.

Man måste skilja på de grova våldsverkarna som avslöjar sig själva och de dolda psykopaterna som verkar i det tysta, jag skriver om den senare sorten som är den vanligaste och kan ses som en parasit som lever på andra så länge det ger vinning och bibehållen makt.

Den dolda ljuger utan hejd, använder lögner för att skada och skuldbelägga andra, psykopaten blir aldrig nöjd och vill alltid ha mera, med spelad snällhet, ilska, elakheter och dupering skapas en värld som inte vanliga människor kan möta eller förstå.

Den som blir i psykopatens grepp tappar dag för dag självförtroendet, verkligheten livsglädjen och med det även orken att frigöra sig.

Det enda språk en psykopat förstår är sitt eget nämligen ondska och hårdhet, den som är snäll och medgörlig blir en stor förlorare och tvärt om den starka med skinn på näsan klarar sig bättre och kan lämnas i fred, en psykopat dras till de som kan duperas och luras.

För att lösgöra sig ur psykopatens grepp behövs stor ork, envishet, inte ta ett steg tillbaka, kapa all kontakt och göra sig immun mot falska löften och lögner.

Stor hjälp är även att anförtro sig till andra normala människor, alla som kan ge stöd är värdefulla.

En kommentar

  1. charlotte jauhiainen

    Jag har varit gift med en psykopat i 15 år fan han slogs skrek och bråkade om allt somman gjorde inget var bra . många är minnena och han har alla barn och jag ser ch hör att det lyssnar på han det är en som nu har bestämt att hon inte ska tillbaka dit och hon vill inte flytta från stan hopps hon är stark hon är ju bara 16 år och hon frågade mej idag om han tvångshämta henne och jag sa att jag inte trodde det men jag har ju egentligen ingen anning . det gick så långt att jag gick ut med en massa tabbletter och ville göra slutpå mitt helvetiska liv det var droppen nu ska huset delas och han hade en ny kvinna efter 2 veckor hon är likadan de hjälps åt . de säger att jag nekat barn komma men det har jag inte och komer inte heller . men om de kallar en hora och att man sadra så långt åt helvetet som man kan känns det svårare att ta emot och vara go och glad . jag är om gift men den goa karlen gör allt för att man ska känn att man är värdefull men jag känner mej förpestad av dessa 15 år jag harsvårt att se det och känna glädjen över att ha det bra och skönt och ett bra liv det känns fel . och exet bråkar och diskuterar hela tiden med barnen om vilken dålig människa som jag är pojkarna lyssnar för mycket på dom och allt skitprat om mej . det jag kan hoppas är nu att de en dag vaknar upp och att det inte är försent för mej att orka denna diskution som kommer att komma eller så går man ju i graven utan att de vaknat . men jag har 2 döttrar och 2 barnbarn som älskar mej för den som jag är men hur länge ska de orka stå emot denna man och hans fru bara en undran tack för mej edla

    • S-O

      Chalotte, en man som slår sin fru är inte värd ett ruttet lingon.Har han ensam vårdnaden om barnen? Har han det bestämmer han över dem tills de fyllt 18 år.Har ni delad vårdnad kan han inte tvinga eller tvångshämta en 16 åring, Är socialtjänsten inkopplad? är dom inte det kontakta dem och be om hjälp, de tar stor hänsyn till barnens vilja och önskan vem de vill bo hos.Snälla du, kämpa och stå ut, visa barnen stor kärlek, även de har ögon och en mamma är alltid en mamma.Han har en ny kvinna som han har manipulerat, det är nu hennes tur att tryckas ned och överta din sits, en gång hustruplågare alltid hustruplågare, tyck synd om henne.Bra att du har träffat en man som är snäll och god, du måste försöka komma över de 15 svåra åren med ditt ex och finna ett nytt liv där inte han upptar hela ditt innre, jag vet att det är svårt när du blir påmind om hans elakheter var dag.Trots allt har du en man, 2 döttrar och 2 barnbarn som älskar dig, var så säker att även de övriga barnen har dig kär och lider av att exet tvingar dem att välja sida.Det är svårt för dig när han systematiskt försöker vända barnen mot dig, återigen kontakta socialtjänsten och berätta hela historien, de är skyldiga att hjälpa dig, barnens väl går alltid i första hand för dem.En viktig sak att tänka på, undvik exet så mycket som möjligt, låt honom inte lura in dig i en diskussion, även om du har rätt vinner han genom att vara hård och använda onda metoder, det blir då du som får lida och han har vunnit en ny seger. Återigen vinn och behåll barnen genom visad kärlek och klokhet, är exet elak så gör han bort sig men var själv snäll så ser de vem som förorsakar allt lidande.Önskar dig all den lycka du är värd och att du en dag kan leva utan ångest och stress.

  2. Mie

    Den du beskriver här ovanför bor granne med mig. Har sedan flera år förstått att han är psykopat, trevlig och belevad så länge som allt går hans väg. Men fan om någon går emot honom, då tar det hus i helvete och han börjar ett verbalt krig som ingen frisk människa kan försvara sig emot. Han har talets gåva och eftersom han helt saknar empatisk förmåga slår han under bältet så grovt som bara en psykopat kan. Hans kvinna är en liten, grå, kuvad varelse som fått stå ut med mycket. Barnen tenderar att ärva pappas personlighet… Jag är tacksam att jag har en frisk man!

    • S-O

      Mie, ja var glad över att du inte dragit den nitlott det innebär att hamna i en psykopats klor.Synd om din granne som troligen aldrig orkar ta sig ur hans grepp.Det värsta är att en utomstående oftast inte kan hjälpa offret som lever innanför den höga muren, hon törs inte ta emot någons hjälp för då bryter ett ännu större helvete lös.En lösning kan ibland vara att när chansen ges packa väskan och rymma långt bort och göra sig oanträffbar eller ta sig till ett boende för plågade kvinnor.

  3. Kaktusblomma

    Åh, jag vill så gärna vakna varje morgon med ett brett leende, men…. Bägaren är överfull.. måste tömmas ur på nåt sätt… Jag ska söka utvägar… håll tummarna att det går fort… Jag blir otroligt rörd av dina rader. Det är sån värme i dom… jag blir överväldigad. Varmaste kramar till dig S-O!

  4. Doktor Morbid

    Ja ett tecken som man skall vara extra nogrann med är att dom har en överdriven självsbild, dom anser sig oövervinnliga.Många tjejer dras till psykopater för att dom i regel har ganska fina bilar villor och mycket pengar, en psykopat kör nämligen över ALLA och bryr sig inte om ifall dom så skinnar sin egen mor in på bara benen.Saken är den att om en tjej träffar en psykopat så tror hon ofta att hon skall få leva ett lyxliv bara för att det finns obegränsade tillgångar, jag säger bara en sak ”glöm det” psykopaten tänker nämligen bara på sig själv och ser sin fru som ett boskap som skall slava för honom.Jag har sett psykopater och vill VERKLIGEN varna för vad såna kan hitta på, allt från att sätta företag på sina barn och undergräva hela deras framtid genom att skala av bolagen och skuldsätta sina barn, till att dom dumperat och plågat sin familj så att dom lämnat människospillror efter sig i missbruk och med livstids psykiska men.

    • S-O

      Doktor Morbid, ja du har rätt, det svåra är att det finns folk med psykopatisk läggning både bland fattiga och rika, nu handlar det om den sorten du menar som kallas rika. De riktigt smarta kan lura till sig andras pengar och ägodelar genom att manipulera och ljuga bort verkligheten,den som faller och tror gott om charmören blir ett offer som ger bort sin egendom och även sitt liv.Det är nästan omöjligt att skilja psykopater från goda människor, man släpper dem inpå sig och blir imponerad, först efter en tid när man fastnat börjar helvetet, smygande i början men värre för var dag. Den som förstår i tid vad det handlar om kan klara sig undan med ett halvt kaos men den som inte orkar eller vågar ifrågasätta hamnar i ett känslomässigt kaos där psykopaten styr med psykiskt våld och även i värsta fall fysiskt våld.När festen för psykopaten är över, pengar, värdesaker och människovärde är borta flyttas verksamheten till bättre jaktmarker, kvar finns någon olycklig och bedragen människa som aldrig helt kan glömmer förorätterna, det kan ta åratal att bli en hel människa igen.Konstigt nog när psykopaten byter offer vill denna även i fortsättningen ha full koll över den förbrukade. Jag kan tänka mig att för en psykopat betyder känslan av herravälde allt för sitt eget välbehag därför måste offret själv lösgöra sig för att bli fri men det kostar stor ork som oftast inte finns kvar i slutskedet.Klättringen uppåt startar från den djupaste svackan, vänner och någon att anförtro sig åt är till stor hjälp.

  5. Rag Doll

    Alla psykopater har inte en god ekonomi. Ofta suger de ut de kvinnor/partners de träffar, både känslomässigt och ekonomiskt.Förklaringen till vad som får kvinnor att välja en psykopat kanske vi ska överlåta åt de kvinnor det gäller?Om doktorn läser lite till i den här bloggen t ex så framgår det strax att det inte förhåller sig riktigt så som doktorn tror.Vi som vill skydda oss måste lära oss se ett avvikande och psykopatiskt beteende och genast ta avstånd från de individer som uppvisar det.That´s it!

    • S-O

      Rag Doll, ja du har full koll och klarar dig i alla väder. Jag vågar mig på en gissning varför vissa kvinnor söker upp och lätt faller för psykopatens charm.Känslan att bli omhändertagen och ompysslad finns inrotat i kvinnan, jag tror det finns ärvda gener som attraheras av kraftfulla män de känns lämpade att bilda par med, någon trygg som kan skydda barn och familj, detta bara en gissning utan belägg.Männen i sin tur känner omedvetet det fenomenet hos kvinnan och vill visa upp en stark yta som lockar, det sker oftast på normalt sätt för de flesta män, för psykopaten som ljuger och manipulerar blir det en överdrivet lockande falsk fasad kvinnor tillåts se.

  6. Trollan

    Doktor Morbid: Att människor (för det är inte bara kvinnor som faller för psykopater) faller för dem är inte så konstigt.Det finns inga mer karismatiska människor än dessa, de är alltid ”helrätt” och man kan inte finna ett fel med dem, de är charmiga som få, de är överdrivet intresserad av en osv. Det har inget med pengar att göra.Precis som Rag Doll skriver!Hej S-O förresten! Superbra inlägg som vanligt!

    • S-O

      Trollan, du vet vad du pratar om, du har erfarenhet och så vitt jag kan förstå har du funnit dig själv och numera leker livet i din egen takt.Vi har bloggat mycket du och jag för något år sedan, jag såg en tjej med vilja och skinn på näsan, jag läser numera din blogg då och då och vad jag ser är en fri människa som gläder andra.Önskar all lycka i fortsättningen.

  7. Esco

    enligt dej är jag nog kanske ”psykopat” även fast din bild är extremt hetsig och otrevlig vilket du säkert kan bemöta med att jag lever i en ”låtsasvärd”. Vet inte vem du råkat ut för men alla är inte våldsamma och elaka. Många personer klarar av att leva med oss, det gäller bara att våga säga emot och tydligt sätta gränser, ”svaga” människor som har svårt att vara självständiga och säga nej blir däremot lätt överkörda. Har du frågor om hur jag tänker så är det bara att fråga…

  8. S-O

    Esko jag har funderat över din kommentar, du skriver att många personer klarar att leva med oss psykopater, tror du det om dig själv?På det området kan du vara lugn, du är inte psykopat, en sådan har inte förmågan att själv se eller känna sina fel. Den som säger orden jag tror jag är psykopat visar självrannsakan och ett mått av empati, just avsaknaden av empati skapar personer med psykopatisk läggning.Enkelt förklarat är empati att inom sig ha förmågan att känna hur ens handlingar skadar andra och även att känna ånger när så skett.Ett stort mått av empati formar goda och förstående människor som behandlar andra som de själva vill bli bemött, det blir då lätt förstå att utan empati som broms skapas människor med psykopatiskt läggning som även blir svåra för omgivningen.Du skriver, det gäller bara att säga emot och sätta gränser och att de svaga blir överkörda, de orden säger mig att du inte vet vad en psykopat är förutom namnet.De du kallar svaga som viker undan klarar sig bättre enligt mig, de du kallar starka som konfronterar i stället hamnar i ett mindre krig där psykopaten utan empatiska känslor blir i överläge.

  9. Esco

    Jag har åxå hört det där om att psykopater inte har en förmåga att själv se eller känna sina fel.har tänkt på det. skönt kanske betyder att jag är bättre än dom.Om jag ska förklara vad jag menade med att jag är psykopat. (gillar inte att säga så om mej själv) Mina värdieringar och tankar i teorin, när jag själv inte är inblandad är braär att jag är hänsynslös, jag saknar empati, eller, jag har begåvningen att kunna sätta mej in i hur folk tänker, jag kan vidare förstå att dom känner vissa känslor i samband med deras tankar.Detta gör att jag lätt kan låtsas ha medlidande och förståelse vilket är bra, men jag känner aldrig medlidande. Detta leder till att jag är väldigt snäll mot folk jag tycker om och helt kall mot folk jag inte bryr mej om.Vidare när någon hamnar i konflikt med mej så bryr jag mej inte om vad dom känner alls och där med saknar helt gränser. Alltså min åsikt gäller alltid, Jag har inte fel, jag känner ingen ånger, Jag förstår att folk har blivit sårade men bryr mej helt enkelt inte.Jag är inte psykopaten som gör illa folk utan anledning, Jag är mer En hänsynslös människa när det kommer till min framfart i världen. Jag ska nå dit jag vill, kostar vad det kostar. Som en Gudfader på film, som Eric Cartman i South Park, Som Machiavelli

    • S-O

      Svar till EscoFörst måste man göra klart att det finns en lång lista med psykopatiska symtom, för att kallas psykopat måste man uppfylla de flesta av punkterna som då visar på stor brist eller ingen empati alls.Det är inte så enkelt som att man antingen är psykopat eller inte, eller att man har full empati eller ingen alls, de flesta människor dras med något psykopatiskt drag och det är mera normalt än att vara en 100% perfekt människa.Att vara psykopat innebär att ljuga, bedra, parasitera, trycka ned, plåga, behärska, manipulera, skaffa makt över någon med grymma metoder, allt detta utan att själv förstå hur andra skadas och även att inte själv känna ånger.Jag berör mest de psykopater som kallas dolda, de manövrerar skickligt på gränsen av laglöshet, när fysiskt våld tillgrips har man med en kriminell psykopat att göra typ grymma hustrumisshandlare, Hagamannen och Helge Fossmo och allt uppkommet av oförmågan att känna för andra.Du skriver, jag är snäll mot folk jag tycker om, de orden visar ett mått av empati, en psykopat är grymmast mot de i sin närhet och struntar i de som håller sig undan eller inte kan utnyttjas för egen vinning.Ditt sätt att diskutera ditt eget innre visar att du kan känna och förstå ditt eget handlande, där är skillnaden mellan dig och en psykopat som tvärt emot upplever sig själv som felfri. Nä Esco du är bara en stor egoist som många andra, en ung sådan som troligen blir ödmjukare med åren.

  10. Esco

    Eller som V för vendettaLite rörigt kanske…Jag tror att du ser det ur ett offer perspektiv, Psykopater har starka personligheter, och när man väl är i dennes grepp så håller jag med om att det är bättre att inte konfrontera utan att bara leva ett så gott förtryckt liv som möjligt. Med förutsättningarna att man inte vill lämna sin kille som i ditt fall.Det är dom som från början står upp för sig själva som du skriver ”blir lämnade ifred” är själva verket så att man inser att det inte går att bara få sin vilja igenom och behandlar dom med respekten dom förtjänar. problemet kommer till när man träffar en person som är svag.Det är klart att psykopater ”ser ner på” svaga människor när de låter sig styras och ställas med, trampas på. Tips:Om man bara inte är konflikträdd från början och inte accepterar att bli kränkt, och för gudsskull åker där ifrån när han går över gränsen, visar att han gjort fel, polisanmäler om ni blir misshandlade. Bestämmer innan vad som är ok och inte, och låter bli att gå på efterkonstruktioner och manupilativa förlåt som rättfärdigar hans handling så blir det bra. ni är inte beroende även fast han kan fått er att tro det. tänk logiskt.

    • S-O

      Svar Esco.För att klarlägga har jag själv inte levt med en psykopat men jag har erfarenheter i min omgivning och även genom de offer jag mött på bloggen och via mail.Du har rätt i att de som lever i en relation med en psykopat har att välja på att helt foga sig och ge upp sitt eget liv eller gå till motvärn och förgås mentalt, enda möjligheten är att fly bort och göra sig oanträffbar för alltid.De som du kallar svaga är egentligen de som är fulla av empati och således snälla och känsliga människor, de har även så stor medkänsla att de ofta belastar sig själva och tar på sig skulden för psykopatens onda handlingar.Psykopaten väljer ut de snälla och undviker de som har resurser att ge igen, jag har aldrig hört talas om två psykopater som krigat sinsemellan , det vore en stor upplevelse och ett bra manus för en fängslande film.Det sista stycket du skriver är OK men det fungerar bara under första kontakterna med en psykopat, det är då man har möjligheten att sätta stopp.Om man släpper en psykopat för nära inpå sig, flyttar ihop och blir fånge under manipulation och psykisk tortyr blir det svårt att göra sig fri, viljan och orken tappas, att leva för dagen och tro det blir bättre i morgon gäller, detta kan pågå åratal men jag har bevis för att det går att bli fri men det kostar på.

  11. KnurraLinda

    Jag träffade en…var jättekär, insåg att allt inte var bra, gjorde slut, tog tillbaka…för att sen bryta helt. En av de jobbigaste känslomässiga saker jag gjort. Kan ännu idag efter ett par månader sakna aset. Sakna de som var när han var ”normal”. Skitjobbigt men jag bröt för alltid, berättade för alla jag känner vad han gjort så jag inte skulle kunna falla tillbaka. han var manipulativ som fan å fick mig att gå på det mest dumma saker (kan jag se idag) men inte då.

    • S-O

      Svar till KnurraLindaJobbigt att bli kär och sedan besviken, men oj så stark och klokt du handlat.Känns det inte rätt är det bättre att dra sig ut i tid än att vara kvar och bli fast i en relation som som sårar.

  12. KnurraLinda

    helt klart..men mitt hjärta älskar honom fortfarande, hur fan de nu kan göra det, efetr allt han gjort….men som sagt, jag har bestämt mig nu och har inte pratat med honom sen i juli…..skönt, jag e fri…men ändå….man glömmer lätt det dåliga å minns de glada…men aldrig att jag skulle kontakta han igen, så mycket stolthet har jag iaf. och jag minns hans verbala misshandel å hans svartsjuka fantasier….

    • S-O

      Att älska någon som gör en illa är vanligt, ju mera det stormar desto större känslor i omlopp, tider av hopp och förlåtelse ger då större passion när det känns bra för stunden. Den snälla, ömma och goda partnern ger ett jämnare flöde av mer eller mindre slumrande känslor, detta ger ett behagligt liv men få stora känslotoppar. Med den partner det stormar kring ligger känslorna aktiverade på ytan, det blir då höga berg och djupa dalar, stunder av lycka varvas med nedbrytande olycka. Naturligt är att minnas tider av rus och lycka samt förtränga det som inte känns bra, de starkaste minnena är kärlek och de vill återupplevas, att förlåta känns då bäst för stunden. Svartsjuka är något gott som visar äkta känslor och en rädsla för att tappa någon som känns värdefull men den kan vara mycket mera. Sjuklig fanatisk svartsjuka kan förgöra en partner som ses som ägodel, den kan jämföras med ett kassaskåp där någon ska förvaras säkert, oåtkomlig och utom synhåll för andra. Svartsjuka kan även användas som ett vapen för egen vinning, att medvetet skapa den känslan hos en partner ger ett övertag som kan utnyttjas av den som ser det som svaghet. Någon kan spela överdrivet svartsjuk i eget syfte för att rättfärdiga sina egna handlingar och samtidigt skuldbelägga partnern, det är ditt fel att jag blir arg, du måste förändras inte jag. För någon med psykopatiskt beteende används i en nära relation alltid svartsjuka som ett vapen för att trycka ned och skaffa övertaget, tillsammans med utnyttjandet inom andra materiella och själsliga områden blir denna en plågsam person att leva tillsammans med. Ingen ska tro att enbart stor svartsjuka är ett psykopatiskt beteende, det krävs mycket mera för att göra själ för namnet, helt avsaknad av förmågan att känna medkänsla är grunden till den misstanken.

  13. Kari

    Mycket bra skrivet.Hämningslös egoism, total känslokyla och ointresse för andras lidande: en näst intill sadistisk skadeglädje över andra människors ”blödighet” och hänsynstagande. Detta är annat som passar i förklaringen om psykopaten. Att kliva över lik för att få sin vilja fram, gärna längre än så, är ytterligare en.Det är inte alltid själva målet som hägrar, det är resan dit och allt som man lyckas åstadkomma på vägen.Men inne i varje oempatisk person bor en liten, liten rädd människa. Den lilla rädda människan där inne är så väl fördold i det undermedvetna att den störda personen aldrig kommer att hitta sitt verkliga jag. Den onda masken är just omedvetet ett försvar, en mask. Men det ska naturligtvis aldrig någon annan behöva acceptera.Du är storartad som orkar skriva i ett så tungt ämne som detta.//Kramar.

    • S-O

      Ja Kari det är ett svårt ämne, alla psykopater uppför sig inte lika beroende på omständigheter och graden av störning.Du har stor kunskap i ämnet dels genom din utbildning och även agen erfarenhet av en sådan person.Jag rekommenderar alla att läsa din andrablogg, den beskriver psykopaten när han är som värst, se adressen här nedan.Många hälsningar.http://blogg.aftonbla

  14. Elisabeth

    Fråga: Är ALLA psykopater onda och hårda?? Hur blir man psykopat? Finns det barn som är psykopater? Går det att hindra ett barn att bli psykopat om man upptäcker det på ett tidigt stadium???

    • S-O

      Elisabeth du ställer den svåraste frågan av alla, inte de mest sakkunniga på området ger ett entydigt svar, jag svarar som andra vad jag tror utan att veta säkert.Ingen föds till psykopat, den lilla nyfödda är som en tom dator, sedan är det omgivningen som står för inprogrammeringen av känslor och sakkunskap. De allra första åren läggs grunden för en individs förmåga att som mera vuxen möta en värld som är både ond och god, forskning visar att fattiga eller rika föräldrar inte är avgörande för uppkomsten, ej heller att stormiga hem skapar psykopatiska beteenden.Att ha förmågan att känna empati är grunden för samlevnad med andra, utan empati tillåts elaka metoder, med empati löses problem med känslor inblandade, det sägs att grunden för empati läggs de första åren men som vuxen kan inte en förlorad empati återställas. Man kan lätt tro att ett stormigt hem där känslorna flödar inte är bra men det kan vara tvärt om, har de bråkande empati och löser konflikter för allas bästa uppfostras kloka medvetna barn, tyrannisk uppfostran där barn trycks ned och inte får höras eller synas skapar problem med inlärningen av empati, barn har vuxna som förebild och kan ta efter dåliga sidor.Dina frågor: Är ALLA psykopater onda och hårda?? Alla människor har något psykopatiskt drag men med ett visst mått av empati finns spärrar för det tillåtna, först när empatin är obefintlig och spärrar saknas kan man göra skäl för namnet psykopat och de har ett ont och hårt sätt att möta sin omgivning.Finns det barn som är psykopater? Större barn ja, jag har exempel där en eller båda föräldrarna har psykopatiska drag, en del av barnen har tagit efter men en fick kärlek, stöd och trygghet hos en anhörig och utvecklades till en individ med empati och medkänsla.Går det att hindra ett barn att bli psykopat om man upptäcker det på ett tidigt stadium??? Det svåra är att upptäcka det, alla barn kan ibland bli små ilskna varelser när de vill uttrycka en känsla eller skapa rangordning i en grupp, det är något normalt och här kommer vuxnas och inte bara föräldrarnas uppfostran in i bilden, det är deras ansvar att visa vad som är tillåtet.Jag kan tänka mig att någon kan födas med en deffekt, det kan vara vilken kroppsdel som helst men drabbar det hjärnan sätts normala beteenden ur spel, här har något tragiskt inträffat där den drabbade inte rår över sitt handlande.

  15. therese

    har en pappa till mina barn som är det.han är helt galen.tur nog lever vi inte i hop nu.men råkar fortfarande ut för hans humör,ljug ,svartsjuka.man vet inte alls vad han kan ta sig till och man är rädd hela tiden.som tur är har jag ensam vårdnad om barnen.

    • S-O

      Therese, du har ditt värsta bakom dig men som du skriver blir man aldrig helt fri en sådan person när man har barn tillsammans.Du är en stark människa som lyckats lösgöra dig det är värt all beundran, Allt för många tappar orken och ger upp allt motstånd, fortsättningen blir då inte bättre, tvärt om hårdnar greppet och de förnedrande handlingarna blir värre, avsikten är att skapa ett slavliknande liv där offret är helt under kontroll.Det räcker inte för den som har en allvarig psykopatisk störning att känna full kontroll, om och om igen provoceras det fram nya motsättningar, allt för att ständigt bevisa sin makt. Andras eftergifter, lydnad och rädsla gör psykopaten nöjd och tillfreds men bara en kort tid, därefter måste nya bråk skapas och vinnas. Det verkar vara ett sjukligt måste att psykopaten ständigt ska bevisa för sig själv sin makt, detta gör att det alltid skapas olycka för den eller de drabbade, ett stormigt liv för alla inblandade blir då följden.Önskar dig lycka till i fortsättningen med ditt nya liv.

  16. A

    Hej! Försöker bryta mig loss från min P men kommer alltid tillbaks, jag har tappat hela mig…. Hur kommer jag ur han bryter ner mig totalt där min livlust försvinner. Är hur snäll å go när han väl vill ha mig tillbaks men det hinner gå ett par dagar å då skyller han allt på mig å att jag får han att må dåligt genom att dra upp gamla saker som han gjort mig illa på osv utan jag ska se framåt å gå vidare med han utan det. Det är ju inte så lätt att bara glömma efter ett par dar, såren är färska å han borde göra allt för få mig att må bra igen men bara när det passar han. Vad ska jag göra snälla?? det gör så ont. Jag kämpar emot men igår så åkte jag till han, han va snäll å go sen när jag tog upp saker som känns jobbiga i vår relation då förvandlades han till ett monster……… Klappade till mig å sa att om jag inte lyssnar på han då slår han in pannbenet på mig å slängde ut mig kl 5 på morgonen.Jag var livrädd för han sprang ut efter mig men jag gömde mig under trappan i trappuppgången å satt där i en timme vågade inte komma ut, å han letade efter mig på alla våningar. Hir kan man behandla en tjej som han påstår älska?? å idag har han inte hört av sig alls vilket är bra ioförsig, men inget ånger eller ursäkt? Herregud vad gav jag mig in på! å det har bara gått 5mån så hur skulle det bli sen?Har bestämt mig efter igår att ALDRIG någonsin komma tillbaks men så kände jag förut me å som alltid så har han gråtit å bönat å bett för komma tillbaks så jag hoppas att jag kan hålla emot den här gången.Vet inte vad som krävs för jag ska förstå att han kommer aldrig att ändra sig, han går hos en psykolog en gång i veckan i ett år nu, OBS han har Borderline. Så är han sjuk eller en psykopat???Ledsen A

    • S-O

      Hej A.För ditt eget bästa, fly från denna situation och låt dig inte övertalas med falska löften.Du är så illa behandlad att det vore förenat med livsfara att fortsätta med honom.Jag ska skriva ett större svar till dig senare men tills dess var rädd om dig själv, det finns bara ett liv och det måste man själv vårda och vara rädd om.

  17. A

    Är så ledsen idag, fick reda på nyss att han är på en dejtingsajt, redan? Är jag helt bortglömd på bara en vecka? För en vecka sen så förklarade han sin kärlek för mig å bad å bönade för få mig tillbaks, det fick han…å sen all bråk, inte hört av sig sen i lördags å nu dejtingsajt? Hur kan man va så falsk??? allt måste varit bara spel……..

    • S-O

      Mitt svar till A. Du gav svaret själv nämligen det du skrev ”Hur kan man va så falsk??? allt måste varit bara spel” ja allt är ett spel med hans regler, han är domaren och du blir då alltid förloraren.Just nu är problemet dig själv, din kärlek till honom gör att du inte kan tänka helt logiskt, vill man tro en sak eller tvärt om svarar ens känslor i stället för förnuftet.Tänk på att du blivit och blir hjärntvättad och manipulerad var dag av honom, dina lidanden skapar han enbart för att trycka ned dig och känna full kontroll över dig.Han vet exakt sin makt, hur du reagerar och vad du vill ha av honom, detta använder han och du kan vara säker på att han inte ger upp makten över dig utan vidare, du kan aldrig förändra honom till den du vill han ska bli.Du måste ställa dig frågan, vill jag ha det så här? Vill du inte det måste du hjälpa dig själv.Vill du bli fri dagens liv måste du fly från honom, göra dig oanträffbar och aldrig ge efter för fagra ord och löften.Stannar du kvar i dagens liv måste du inse att det inte blir bättre senare, troligen får du det svårare för var dag som går.Du har känslor för honom och därför blir vad du än väljer smärtsamt men jag är säker på att mest ont gör det om du stannar kvar och blir både fysiskt och mentalt misshandlad.Mitt svar blir, lämna honom omedelbart, det obehag du då känner är trots allt övergående,på något år ser du tillbaka och tänker, Herre gud hur hade det varit i dag om jag stannat i den mannens våld?Hälsningar so

  18. A

    Du har rätt jag måste inse det, men du skriver att han ger inte upp så lätt….men han är ju med på dejtinsajterna och letar redan vidare dessutom inte hört av sig något på en vecka, då borde han gett upp?? (HOPPAS)

    • S-O

      Svar till AMin känsla och erfarenhet säger att han hör av sig, jag skulle bli förvånad om han släppte dig utan strid, jag hoppas jag har fel så du kan påbörja ditt nya liv utan honom.Varför skriver du? ”HOPPAS han har gett upp” Det säger mig att det är han som fortfarande har full kontroll över dig, det är du själv som har ansvaret för ditt eget liv och borde inte lita och vänta på att han ska ge upp, det är du som ska ge upp honom om han gör illa dig.Du väntar och hoppas på att han ångerfull dyker upp igen, du vill innerst inne bli övertalad med vackra ord, du vill hoppas och tro på undret att han ska förändras till den prins du vill han ska vara, du har varma känslor för honom men han utnyttjar bara den svaghet kärleken till honom ger. Han vet att det är han som bestämmer och kan komma när han vill, pillar med andra och skapar svartsjuka, han vet hur du känner och är nöjd när du väntar och lider. Du undrar om han har psykopatiska drag, om vi ser i backspegeln märker man att hans empati är nedsatt, han har utsatt dig för fysisk och psykisk misshandel gång på gång, visat ånger i ord men inte i handling, han har visat att de fagra orden bara var manipulation och just ord utan dess rätta mening, misstanken om en beteendestörning finns utan tvekan.Dina problem består i att du blivit kär och beroende av en människa som trampar på dina känslor, du vill finna svar på varför han har hjärta att behandla dig så illa, anledningen kan vara en personlighetstörning där förmågan att känna empati saknas delvis eller helt. Inte lätt förklara exakt vad empati är men jag ska försöka.Att ha förmågan att känna empati är nödvändigt för att forma en människa till en kärleksfull och ansvarsfull individ som kan förstå och känna inom sig andras lidanden och framförallt de obehag denna själv skapar för andra.Empati är även samvete och ånger, ingen kan dagligen leva nära andra människor utan att ibland göra någon illa, här kommer samvetet och ångern in i bilden, dåligt samvete gör ont och verkar då fostrande, förenklat kan man säga, det som gör ont gör man inte gärna om igen.Empati föds man inte med men möjligheten att känna och lära empati kan vara medfött, första levnadsåren är individen mest mottaglig för inlärning av empatiska känslor. Forskning visar att en individ i vuxen ålder som helt saknar empati inte kan tillgodogöra sig denna förmåga i efterskott, störningar som då beror på avsaknaden av empati sägs då vara obotliga.Det blir då lätt att förstå att helt avsaknad av empati från barnaåren till vuxen ålder kan skapa en känslokall människa med många onda sidor, vissa kan kallas psykopater och de allra ondaste av dessa kan utföra vilka grymheter som helst utan att visa ånger.Bra är att det inte finns många som utvecklas till som jag skrev den ondaste sorten, de flesta med diagnosen psykopat ligger därunder men kan ändå skapa stort lidande i sin nära omgivning.Hälsningar SO

  19. A

    Saknaden är sååå jobbig försöker sysselsätta mig med olika saker men det gör så ont än så jag kan inte koncentrera mig alls, känner bara smärta i bröstet som tar aldrig slut…. Tror det känns jobbigt att han har släppt mig så fort å redan söker nya, inte för att jag skulle vilja ha han igen men själva tanken på det gör mig fruktansvärt ledsen.

    • S-O

      Svar till A.Vännen ha modet uppe, de flesta som varit med om samma som du har känt likadant, det är kärleken som spökar och just att du blivit och varit kär i fel person.Kärlek till rätt person som ger samma tillbaka är lycka men tvärt om blir det om kärleken och beroendet som uppstår ytnyttjas utan hänsyn, det är just det som du har fått uppleva. Inte många har lyckats komma ifrån någon med psykopatiskt beteede utan att livet blivit och varit ett kaos, de trasiga känslorna tar lång tid att återställa. Hade du aldrig tyckt om eller blivit kär i denna person hade ditt liv varit annorlunda i dag, man kan se det som att du hade hade stor otur som träffade honom och att det blev kärlek från din sida. Inte lätt att ge dig ett svar när allt handlar om känslor, dina problem är inte om denna person är psykopat eller inte utan just att dina känslor för honom är starka och att du innerst inne hoppas att han ska förändras och bli den du vill. Om du ser i backspegeln borde du förstå att denna person inte går att förändra till den du vill han ska vara. Bit i hop och försök tro på ett bättre liv efter honom, det tar tid men tänk på att andra har lyckats. En dag kan du se bakåt och säga, fan så dum jag var som inte sparkade iväg honom tidigare. Hälsningar SO

  20. Fågel Blå

    Till A:Har läst dina kommentarer och förstår hur du tänker men den mannen kommer aldrig att förändras!Utgå från det, för så är det.De kan vara underbara och de kan vara djävulen personifierad, båda i en kropp.Men de kommer aldrig att förändras!De här personerna behöver näring.Du är hans näring.Nu när det verkar osäkert om du har för avsikt att leverera den näringen till honom så måste han snabbt skaffa sig en ny leverantör.Det är därför han letar på nätet.Nätet är rena smörgåsbordet för en individ som livnär sig på andra människors liv.Det är en skitjobbig tid du har framför dig!jag hoppas att du har vänner och släktingar som finns bredvid dig och som kan stötta dig. För stöttning behöver du.Den här processen är ingen lek. Jag föreslår att du går in på Fågel Fenix, där finns det många i samma båt, där finns kvinnor som har lämnat sina destruktiva relationer och som vet vad du går igenom.www.fagelfenix.org

    • S-O

      Svar tll A.De störningar du nämner och även flera andra är svåra att exakt skilja på beroende på att symtomena lappar över varandra.När man nämner psykopater är det inte så att alla har samma grad av störningar, klassar man dessa på en skala av till 10 måste många onormala beteenden uppfyllas för att störningen ska klassas som psykopatiskt beteende.De flesta människor har någon psykopatisk störning att bearbeta, förenklat kan man säga att under 3 på skalan är man normal och kan leva i sämja med omgivningen.Från 3 till 8 skapar störningen problem i umgänget med andra, de flesta som klassas som psykopater befinner sig på denna skala.Dessa kan plåga och skada andra kroppsligt och mentalt, de saknar känslan och empatin som krävs för att bli eller vara en kännande person men samtidigt har de vissa spärrar som hindrar grova brottsliga handlingar, denna sorten kallas förenklat för en icke kriminell psykopat. 8 till 10 har man med den värsta sorten att göra, typ Hagamannen och Helge Forssmo, den sorten kan döda med ett leende och saknar all möjlighet till empati och medkänsla, dessa kallas för kriminella psykopater och dessbättre finns det bara ett litet fåtal av den sorten.

  21. MW

    Ja, det är sant att det är svåra frågor huruvida det finns barn som är psykopater, eller ej.Jag har tyvärr alldeles för många erfarenheter av psykopater, och jag är skeptisk till de uttalanden som ofta dyker upp i samband med just barn.Till saken hör att det alltid är farligt att sätta en så fruktansvärd etikett på ett (litet) barn, men man kunde skapa lösningar som dels skyddade andra barn (från de psykopatiska barnen) och dels gav dessa barn med (svåra) psykopatiska drag en större möjlighet att slippa utvecklas till ”fullblodspsykopater”.Om detta låter krasst, så beror det på att man inte inser riskerna med att inte låtsas om verkligheten.Den största faran är, som vanligt i Sverige, att man ”tar hand om” förövarna men vänder ryggen mot offren.Barn med (svåra) psykopatiska drag skadar sina ”kamrater” och andra barn på ett sätt som kan ge dessa livshotande skador.Det har gjorts försök med väldigt unga barn med psykopatiska drag, där dessa satts i skola för att lära sig empati, etc. Jag vet inte om försöket slog väl ut, men barnen upplevde i alla fall att de lärde sig att förstå bättre varför andra blev arga på dem. De sa, att de lärde sig att bete sig mer hänsynsfullt, etc.Om vi nu antar att det finns psykopatiska barn, så kan man enkelt säga att inga lärare har någon som helst utbildning i hur man bäst hanterar dessa barn. Detta vore nästan en omöjlighet också; konsten att ”rätt” hantera en psykopat är det nog nästan ingen som kan. Även dr. Robert Hare har blivit dragen vid näsan och han har ägnat sig åt ämnet längre än de flesta andra.Jag ville bara säga, att jag önskar att det funnes en enkel lösning på det här problemet; en lösning som gav föräldrar och andra hopp; som gav barn med psykopatiska drag en chans att skaffa sig empati och medkänsla; som gav alla framtida ”offer” en chans att slippa bli nedbrutna.Och jo, jag anser att många psykopater kan klara sig mycket länge på sin ”snällhet”. Dvs. det finns många psykopater som av andra anses som mycket snälla.Det innebär naturligtvis inte att de är snälla i ordets rätta bemärkelse – det innebär endast att de är urskickliga på att manipulera sin omgivning. Man kan låtsas snäll och vinna massor på det. Och det är just detta – att vinna makt och framgång, etc – som driver dessa psykopater.I dessa dagar är det dessutom svårt att hitta människor som anser att snällhet inte måste ha en egennytta. Sann godhet och snällhet är inte beroende av att få något i gengäld. Tvärtom är den helt osjälvisk.När en psykopat låtsas snäll är det ALLTID pga. vinningslystnad. Belöningar som makt, ära, berömmelse och annat. Ofta kan denna ”snällhet” leda till att (omisstänksamma) människor börjar lita på honom/henne. Sedan kan psykopaten i godan ro lura av dem både pengar, anseende, äkta makar, saker, etc.Så var inte för säker på att psykopater inte kan verka ”snälla”. De är ofta ”snälla” mot människor de beundrar eller människor som de kan få något av. Många psykopater är måna om sitt anseende – utan att för den skull ha någon verklig koll på vilka förskräckliga misstag de ibland kan begå, pga. att de saknar KÄNSLA för rätt och fel. Men om de bara är tillräckligt läraktiga så kan de enligt papegojmetoden lära sig nästan vad som helst … bara inte med äkta känsla.En av mina föredetta vänner, som har många psykopatiska drag, verkade alltid mycket omtänksam och frågade alltid alla om de behövde något.De flesta svarade artigt tack, att de hade vad de behövde. Men om någon svarade att de mådde dåligt eller skulle vilja ha det eller det, blev han genast distanserad och skyllde på att han måste gå iväg och kolla upp något viktigt.Han hade helt enkelt lärt sig att man skulle vara artig, men han hade ingen som helst önskan att glädja någon och brydde sig inte ett skvatt om huruvida folk kände sig tillplattade eller överkörda, när han lät dem vänta i evigheter.Jag har redan tagit upp alldeles för mycket utrymme, men vill gärna passa på att tacka för en blogg med äkta känsla innan jag tackar för mig.Tröstande kramar till alla som råkat ut för en psykopat (eller flera)/MW

    • S-O

      Svar till MWTack för din kommentar i min blogg, det är något av det klokaste jag läst.Du inte bara ser problemet på ytan, du skriver om psykopaten och dess problem långt bortom vad de flesta kan se och eller förstå.Jag är stolt över din insändare i min blogg. TACK.

  22. A

    Det gör såååå ONT och ångesten tar död på mig snart, orkar inte mer!Han har gjort mig så illa å bara gav sig iväg 😦

  23. S-O

    Svar till AJag förstår hur du känner, det gör så ONT skriver du.Dina ångest beror mest på att du känner dig bedragen, lurad och ratad, du har gett hela dig själv och han har trampat på allt du gett honom.Du måste förstå att han inte är som andra normala personer, han har inga känslor för andra människor och det du älskar och älskat hos honom har bara varit ett falskt spel från honom för vinnings skull.Jag förstår att du ältar och vill ha ett svar på hur han kunnat behandla dig så illa, men ge upp dessa tankar, du kommer aldrig att förstå hur och varför han gjort si eller så.Man bedömer andra efter vilken människa man själv är och därför kan man inte förstå en känslostörds persons handlingar.Vad du egentligen måste lära dig att förstå är att du aldrig kommer att förstå honom.Det bästa är att du tar tillvara allt du har läst hos mig och de svar du fått av andra som varit i din sits, gör du det kan du lära dig förstå varför ditt inre blivit ett kaos och anledningen till att han agerar så kallt okänsligt.Egentligen är det nu ditt nya liv börjar, kämpa mot de tvångstankar som dyker upp, skaffa vänner och nytt umgänge och framför allt, tro på en ny drömprins som gör dig tillfreds.En varning vill jag ge dig, som jag påstått tidigare kommer han tillbaka när tiden är mogen, då måste du stå emot och inte på nytt bli lurad med hans falska ord och påstådda känslor.Till sist, du får inte känna egen skuld eller ens snudda vid tanken på att det är ditt fel att blivit så här, det som hänt är oundvikligt och vad du än gjort annorlunda har slutet ändå blivit detsamma.Många lyckönskningar SO

  24. K

    Känner igen alla känslor A skriver om!! Läser allt jag hittar på nätet om detta för att ge mitt förstån näring och styrka. Men det är SÅ svårt. Varje gång jag närmar mig sanningen känns det som om jag ska förlora förståndet. Det känns som om jg ska dö utan honom, ändå är det ju så mkt smärta kopplat till honom. Fann det mkt intressant som du skrev om hur man lever i känslomässig berg o dal-bana. EXAKT så är det ju! Just nu känns det som om jag ska bli galen av ångest!! känner mig hjärtvättad – vet att detta måste ta slut om jag ska hitta sann lycka, men mitt hjärta säger offra ALLT han är ditt öde, din gud, ditt allt… kriget fortsätter…

  25. K

    Vill även säga att inlägg nr25 från S-O är så klockrent! sanning svart på vitt, som gör så ont! Kärleken till en psykopat är något utöver kärlek, det utvecklas till en besatthet som upptar allt eget liv man någonsin haft. Att hitta tillbaka till sig själv igen, bygga upp sig själv igen, bit för bit kommer vara det svåraste jag någonsin gjort. Känns samtidigt som om jag sviker honom med varje ord jag skriver här…

    • S-O

      Snälla miss K Förlåt mig, mitt svar till dig hamnade på sniskan, rätt ska vara att mitt nya inlägg även gällde Miss K, alltså E-A och k.

  26. A

    Svar till K.Rädda dig själv och bryt genast annars kommer du ångra dig resten av ditt liv! Det är svårt, jag vet tro mig…….. men man måste för överleva utan skador oavsett om de är psykiska eller fysiska.Ta hand om dig.

  27. E

    Är det verkligen säkert att P alltid återvänder till sitt ex? Min f d och jag bröt upp för några månader sedan efter ett av hans raseriutbrott (jag konfronterade honom om hans beteende och då stack han) och efter det har vi endast haft sporadisk kontakt. Jag saknar honom till döds trots lögner, skitsnacksspridande om mig efter att det tog slut, raseriutbrott (oftast under spritpåverkan), oinfriade löften, ”jag äger den här stan, jag ska pissa på dig, det handlar om MIG”-kommentarer etc. Såklart har han dejtat nya på löpande band efter att det tog slut och inte verkar han vara särskilt intresserad av att hålla kontakten med mig (eller sina tidigare barndomsvänner som han slagit/tryckt till/behandlat illa). ”Lyckliga du” som slipper honom tänker ni, men inte jag; är inte säker på att han är P (kanske bara drog-/akoholmissbrukare m dålig impulskontroll och lite stort ego – han visar ändå sårbarhet stundtals… bara ett spel?) och då är det ju MITT fel att han drog när jag sade ifrån efter sista hemska raserianfallet. (Han slog aldrig.) Kan psykopater släppa sina ex hur som helst eller är de alltid stalkers? Kommer jag ngnsin höra av honom igen?

  28. A

    Har gått 3 veckor nu å han är helt tyst, å det har underlättat lite.Undrat över en sak och ni kanske kan hjälpa mig att få ett svar? Efter 2 månader när vi va tillsammans så frågade han ofta mig om jag älskar han, då menar jag varje dag nästan å oftast så på skämt eftersom han märkte själv att han började nästan tjata om det så till slut så vart det pinsamt för han men ändå så ville han veta… men själv sa han aldrig de orden utan mesta dels så ville han veta om jag älskade han.Varför tjatade han om det? såna ord är ingen lek utan man säger det från hjärtat när man väl känner så. Jag själv sa aldrig det till han eftersom han har behandlat mig som han gjort .

    • S-O

      Ursäkta mig herr E och fröken A att mitt svar dröjt, det beror på att jag skrivit ett nytt blogginlägg som samtidigt är ett svar på era kommentarer.Klicka på ordet startsidan uppe till vänster så kommer ni dit.Hälsningar SO

  29. A

    Klickar på startsidan uppe till vänster men kommer inte till någon blogginlägg där, varför??

    • S-O

      Hej A, jag menar om man klickar på ordet startsida längst upp på denna sida kommer man till förstasidan och det senaste på min blogg. Tycker själv att sista inlägget som heter- Är det en psykopat eller inte hamnar på djupet av störningar på känslolivet.Bra att din plågoande lämnat dig i fred en månad, jag förstår att du i all bedrövelse känner dig lämnad och spolad av honom men tänk efter, det är som att vinna en högvinst.Jag har envist påstått till dig att när han anser tiden mogen dyker han upp och försöker ta kommandot över dig igen. Hoppas jag får fel denna gång men var på din vakt, det vore allt för bra om han gett upp, jag tror fortfarande att han försöker igen.Kan det finnas möjlighet att han läst vad vi skrivit på min blogg, har han det förstår han att tåget har gått för hans del.Titta dig över axeln så kan du nog upptäcka någon fin kille som längtar efter att ge dig sitt hjärta och allt övrigt du längtar efter.Så länge han som du trodde var din drömprins finns kvar i ditt huvud är du effektivt blockerad, du är då blind för all övrig lycka som bara ligger och väntar på dig.Hälsningar SO och förmå dig att tänka, nu djävlar anamma ska det bli andra bullar!!!

  30. Eija

    HEJJag har varit ijop med en psykopat i nästan 4 år. Jag tog mod till mig och gjorde slut i med honom i september. Han har styrt och ställt och kommenterat mig under alla åren, jag har varit korkad nog och snällt hjälpt honom med än det ena och andra. Verkligen slitit som ett djur, men allt jag gjorde klagade han på. De första 2 åren var rätt okey, sen valde han att flytta till annan ort och började därefter att dejta andra. Han är psykopat, mytoman samt periodare. Efter varje fylla blir han otroligt agresiv och har slagit mig ett antal ggr, hotat mig så långt som att han kan ordna ngn som mördar o styckar mig om jag berättar ngt om vad som har hänt osv.Under lång tid gick jag i det tysta o mest bara led för mig själv. Det var när jag började ställa krav och ifrågasätta saker o ting som han blev elak mot mig, spred elaka o falska rykten om mig, folk trodde honom o vände mig ryggen. Jag var rätt ensam o orättvist behandlad av många. Mitt liv var ett tag ett rent helvete. Han ringer ännu o det verkar som han tror vi e ihop ännu. Nu har jag lyckats avslöja några av hans lögner o han har skaffat ett vapen. Jag är nu orolig att han tänker hämnas på mig,tänk om han söker upp mig för att skjuta mig ??? Vad ska jag göraA

    • S-O

      Svar till Eija, du nämner att han är psykopat, mytoman och missbrukar alkohol, inte utan problem att leva tillsammans om det är så.Han har dominerat dig de 4 åren men ändå var de första 2 åren rättså OK, att det verkade OK så länge som 2 år talar emot att han är en ren psykopat.Jag förstår att du nu har ett helvete med din rädsla för vad han ska ta sig till men det verkar som att även han har ett helvete inom sig som då troligen har tidigare upplevelser som orsak.Kan det vara så att han i tidigare liv känt sig liten och betydelselös och nu försöker växa med våld som inslag? Ett vapen som skrämmer får honom då att känna makt, nu är jag någon så behandla mig med respekt annars!!Du antyder att han efter varje fylla blir en farlig person, om han dricker för att känna sig större och starkare får det sjuka inom honom utlopp på det sätt du beskriver, du nämner inte om han misshandlar och hotar dig i nyktert tillstånd, eller är han en bättre människa då?Den som ljuger,slår och hotar med döden är ingen normal människa och måste tas på allvar. Du nämner att han blivit värre sedan du avslöjat och konfrotterat honom, det som går emot en sådan person skapar förjdreaktioner och gör att denna trappar upp sina handlingar, allt för att inte hamna i underläge som för honom känns som misslyckad svaghet.Du lyckades trots allt göra slut och han bor på annan ort, det var en framgång för dig, man måste bryta kontakten med de personer man mår dåligt av.Du måste för din egen säkerhet behandla honom varsamt som om han var psykiskt sjuk, ta det säkra före det osäkra i fall han har ett farligt inre tillstånd. Försök inte hitta hans fel och bevisa dem, ställ honom inte mot väggen med anklagelser, jag menar allt som får honom att känna sig mindre värd och mera misslyckad och därmed farligare.Jag förstår att du haft varma känslor för honom och ev. nu känner dig kränkt och sårad, förklara gärna för andra men försök inte få honom att inse sina fel, är han sjuk eller psykopat kan det för honom kännas som angrepp och anledning till att ge igen på olika sätt.Dra ett streck och titta framåt, svälj din egen sårade stolthet, rota inte i varför allt hänt och försök inte förstå hans innre, är han störd på något sätt är det även ett svårt och kanske obotligt tillstånd som även en psykolog kan misslyckas med.Jag hoppas det inte blir så men urartar det sig och du känner ditt och även barnens liv hotade ring polisen, du har även kvinnojouren som kan stödja dig, var inte främmande för att söka hjälp om det behövs.Om du vill får du även maila mig om det krisar.Hälsningar SO.

  31. lilla jag

    Hej S-O! Jag vill skriva några rader till A. Snuttan det blir verkligen inte bättre med tiden, din kille kommer inte att förändras. Jag känner igen mej så väl i det du skriver. Det är som s-o ”säger”, han kommer att höra av sej till dej igen. Samma sak hände mej, vid flera tillfällen. Att han försvann i några dagar, veckor, utan att jag hörde ett ljud ifrån honom. Men sen började messen komma, med underbara kärleksförklaringar, vackra ord om att jag var den ända som förstod honom. Att han inte klarade sej utan mej, att han älskade mej så mkt! Jag blev ju såklart jätteglad o smickrad och jag tog tillbaka honom. Men för varje gång detta hände, dog en liten bit av min själ, av mej. För det blev aldrig bättre. Jag förstår nu, ca 6 månader sen vi ”gjorde slut”, att dessa kärleksförklaringar var ett spel, för att få mej tillbaka och för att fortsätta kunna ha makten över mej. Vad han gjorde när han var borta kommer jag aldrig att få veta, för om han inte blev vansinnig när jag frågade, vilket han oftast blev, så är jag säker på att han ljög ihop en falsk historia. Det kan vara likadant för dej. Vi är inte speciella i ”deras” ögon, hur gärna vi än vill tro det. Man vill så gärna tro på alla vackra ord och förklaringar, jag vet det, för jag har gjort det hundratals gånger själv. Men med tiden tvivlar man, kanske aldrig helt tyvärr. Men du kommer inte att må bättre, bara sämre. För hur mår du när han försvinner? Vilka tankar far runt i ditt huvud? Kan du äta, sova? Fungera överhuvudtaget? Stannar livet upp när han försvinner? Blir det kaos? JAAA! Men en sak är säker, hans liv fortsätter precis som vanligt. Medans du håller på att dö av ångest, så leker livet för honom. Han kan i lugn o ro fortsätta med sitt när han är borta, för han vet precis vart han har DEJ! Allt detta har jag lärt mej av egna erfarenheter. Du kan/vill nog inte ta till dej den ofattbara sanningen om killen du älskar, men i det här fallet är det det enda du kan göra. Om du vill finna lyckan och livet igen. Det låter så hårt, jag vet, men livet med honom kommer att bli ännu hårdare. Jag är inte helt fri själv, än, men en jättebit på väg. Du är unik, inte för honom, men för många andra. Glöm inte det. Med tiden kommer du att lyckas bryta dej fri, du är starkare än du tror. Massa kramar från lilla jag…

    • S-O

      Lilla Jag, tack för att du svarar andra i min blogg, erfarenhet väger tungt och är värdefullt att läsa för andra i liknande situation.Att bli kär och inleda ett förhållande är att blotta sig och ge bort sig själv.Kärlek kan liknas vid narkotika, efter en tid sitta man fast och vill bara ha mera, är det en bedragare som stulit ens hjärta kan pinan bli lång och avvänjningen ännu längre.För den som vill utnyttja andra på ett oärligt sätt är rakaste vägen till makt och vinst att spela den perfekta människan, det finns då inga gränser för beröm, smicker och med lögner manipulera andra och försköna sig själv.Det tar tid innan bluffen avslöjas men då är redan hjärtat stulet, följden kan bli att kärleken används som ett vapen av den känslokalla och falska människan.Det är då lätt förstå att psykopatiska störningar hos någon skapar alltid problem, en psykopat lever i en overklig självskapad låtsasvärld som blir till ett kaos för den andra, allt som tidigare varit normalt gäller inte längre.Man kan inte skydda sig för olycklig kärlek, man måste prova på för att med tiden veta sanningen, har man träffat den rätta? Eller en person utan förmåga till äkta känslor?De flesta träffar nog sin hjärtas vän och allt blir frid och fröjd men de som hade oturen att bli kär i fel person blir lidande.Det svåra är att inse när tåget har gått och ge upp sina drömmar i tid men hur ska man bli säker när man fortfarande hoppas och kärleken har blivit ett gift?Man kan försöka tänka sunt, den som älskar på riktigt vårdar och ömmar sin partner, är den ena ledsen tröstar den andra och omvänt delas all glädje, det är bevis för äkta känslor.Falsk kärlek ska jag försöka att förklara.1. Svarta lögner som är menade att förvilla, skada andra och upphöja sig själv är ett bevis att det inte står rätt till, man måste då skilja på vita och svarta lögner, de vita är inte ont menade och ofta ämnade till att skydda någon eller något. 2. Förolämpningar och pikar som sårar.3. Nedvärdera partnern hemma och ännu värre inför andra.4. Tvinga partnern till sex när det inte passar och tvärt om låtsas som det regnar när partnern behöver närhet.5. Svarar med ilska och lögner när frågor av privat karaktär ställs och tvärt om ska veta allt i minsta detalj om partnerns dagliga göromål.6.Hatar all kontakt partnern har med andra personer och försöker isolera från släkt och gamla vänner.7. Vänder allt otäckt som sker och skyller på partnern.8. Och värre, Använder psykiskt våld som framkallar tårar.9. Och ännu värre, använder fysiskt våld och anser sig ha rätt till det med orden det är ditt fel allt. Stämmer några av dessa punkter borde larmklockorna klämta för fullt, ingen som älskar sin partner på normalt sätt utsätter denna för dessa lidanden.Det vanligaste är att det inte blir bättre med tiden, tvärt om blir det värre för varje år som går.Man har bara ett liv som man borde rå över själv, låt ingen annan ta över och med psykiskt och fysiskt våld tvinga till förslavning och livslång olycka.Ge upp olycklig kärlek och de förhållanden som känns fel och gör ont, tänk på att man måste frigöra sig från det onda för att upptäcka och ta emot det goda andra vill ge.Det finns alltid någon annan som längtar och väntar på någon att dela äkta känslor med, vänta inte åren går så fort, ta beslutet nu och upptäck en ny värld där ute.Hälsningar SO

  32. sara

    S-Oväldigt vackert skrivet. får tårar i ögonen. Är verkligen så, men hur gå vidare när ens hjärta är söndersargat. tacksam att ja hittade denna sida. känner mej inte lika ensam./sara

  33. S-O

    Du är inte ensam, det finns många dolda människor med samma upplevelser.Det svåra är alltid att lösgöra sig, men det går, flera före dig har bevisat det för mig.

  34. Anonym

    varför skrivs det bara om manliga psykopater?Min son råkade ut för en tjej som visade sig vara psykopat…3års helvete hade han så gott som isolerad från sin släkt innan jag med hot lyckades få honom att vakna…nu är han fri,men ett barn hant dom fåvilket hon nu har egen vårdnad om…han får sällan ha barnet,aldrig vara ensam med barnet,övrig släkt på min sons sida får inte se eller vara med barnet, dom gånger han fått ha sitt barn får han inte ha något besök alls,eller gå utanför dörren HAN ska bevisa att han klarar att att ta hant om sitt bran självnu advokat inblandad för att min son ska få gemensam vårdnat,hoppas det blir klart snartförtvivlad mamma,mormor farmor

    • S-O

      Typiskt för psykopater att isolera sina offer, på detta sätt kan de utan insyn plåga och ta makten över de inte ont anande offren.Om det funnits häxor skulle man kunna likna kvinnliga psykopater vid det namnet.En kvinna tar även hjälp av samhällets instanser som lätt tar parti för henne, hon spelar offret och väcker tycka synd om känslor och den förtryckta mannen ses på förhand som den skyldige hustruplågaren.Kvinnliga och då även manliga psykopater använder sina barn som levande vapen och spelar ut dessa för att såra och ta kål på sin oftast fd samaabon, detta sker utan minsta hänsyn till barnens bästa.Det kan gå så långt att kvinnliga psykopater sprider ut rykten att mannen är pedofil eller på andra sätt helt olämplig att vara tillsammans med sina egna barn.En psykopat som är oförmögen att känna empati och äkta kärlek offrar sina barns värbefinnande för att i en tvist vinna fördelar.Som du skriver och även jag tidigare skrivit i min blogg har kvinnor fördel i en tvist mot en man, kvinnans påståenden blir lätt trodda och mannen måste bevisa dubbelt upp sin påståenden, detta beror på en förlegad myt att bara män är förtryckare och då även möjliga psykopater.Jag hoppas din son får delad vårdnad, barnet behöver honom, dig och eran släkt för att från er få uppleva äkta känslor.Problemen är inte slut även om ni får delad vårdnad, en kvinnlig och även manlig psykopat fortsätter därefter att ljuga och manipulera barnen till att tycka illa om fd makan/maken och dess släkt, de struntar i hur barnen mår, huvudsaken är att motståndaren blir skadad och far illa.Jag har skrivit en hel del om kvinnliga psykopater i min blogg, ett inlägg du borde läsa länkar jag till här http://blogg.aftonbla…Du kan även klicka på startsidan uppe till vänster och läsa hela min blogg så hittar du en del om kvinnliga psykopater.Läs även denna länken. http://www.psykopati…. där finns mycket värdefull läsning och även då om kvinnliga psykopater.Be även din advokat läsa min blogg så han förstår vilken motståndare han ställs inför, felet med rättsväsendet och även advokater är att kunskapen om psykopatiskt beteende ofta är litet.I en tvist lyssnas det på ord och påståenden, den som ljuger hejdlöst och skickligt tar poäng, den som talar sanning är alltid i underläge tills annat bevisats.Jag hoppas att eran psykopat ljuger sig själv till undergång, men det fordras att ni har många vittnen att åberopa som kan styrka din sons trovärdighet och lämplighet som vårdare.

  35. Nollställd

    Får jag länka till dig i min blogg nån gång? Jag vet inte om jag råkat ut för en psykopat eller om det bara är som han säger att han är psykotisk, schizofren och har en släng av aspbergers. Det är bara psykosen han får medicin mot (men den ska även ta schizofrenin. vet ej, men hanshandlingar är så elaka och han skyller på mig.

  36. S-O

    Elaka handlingar utan att förstå andras känslor och att själv vara oförmögen till dåligt samvete är ett av många beteenden som psykopater dras med.Det är ovanligt att en psykopat säger ”Jag är psykopat” Tvärt om ser en riktig psykopat inte sig själv som en sådan, andra är elaka idioter och denna själv är det skenheligaste i världen.

Lämna en kommentar